Kamis, 30 April 2009

10 Selebriti Yang Paling Berpengaruh

Setelah kita tinjau 100 manusia paling kaya mari kita tengok pula 10 selebriti barat yang paling berpengaruh dari segi populariti mahupun pendapatan sepanjang tahun 2008 hingga kini. Dah la kaya, popular lagi tambah-tambah pula hensem tahap pelakon twilight pula. Jom check it out…

1.

Oprah Winfrey - Pengacara rancangan The Oprah Show ini menerima bayaran sebanyak $275 juta untuk program tersebut yang membolehkan beliau berada di ranking pertama selebriti yang paling berpengaruh. Ditambah pula dengan kontrak baru selama 3 tahun dengan stesen XM Satellite Radio yang bernilai $55 juta. Bestkan? Dah kaya berpengaruh la kau, cuba miskin-miskin macam orang lain tiada siapa yang sudi memandang walau sebelah mata.

2.

Tiger Wood - Beliau bukanlah seekor harimau yang diperbuat daripada kayu tetapi pemain golf handalan dunia. Menduduki ranking ke-2 selebriti paling berpengaruh di dunia pada ketika ini. Dengan pendapatan mencecah $115 juta hasil dari memukul sebiji bola dan penajaan dari Nike, Accenture, Buick dan Gillette dan minuman Gatorade yang dimiliki oleh beliau sendiri. Tahniah untuk beliau.

3.

Angelina Jolie - Si cantik manis berbibir seksi ini juga tersnarai dalam slebriti paling berpengaruh. Melibatkan diri dalam program keamanan dunia makin menjadikan beliau popular dan pendatan beliau juga agak lumayan iaitu sekitar $11 juta sahaja. Untuk gambar bayi kembarnya sahaja Jolie dan Pitt menerima bayaran tertinggi untuk kategori gambar bayi tetapi mereka mendermakan wang tersebut ke badan kebajikan. Wang makan tak habis derma jelah ye tak?

4.

Beyonce Knowles - Selepas mengambil keputusan untuk keluar dari Destiny Child dan bergerak secara solo, rezeki minah ni makin mencurah-curah hasil dari 2 album platinum emas, tajaan, fesyen dan perjanjian publisiti. Dengan tajaan dari L’Oréal, American Express dan lain-lain lagi memberikan beliau $10 juta setahun disamping telah berjaya menjual tiket bernilai $50 juta untuk road tour beliau. Gila-gila.

5.

David Bechkam - Sebuah nama yang tidak perlu diperkenalkan lagi, menjadi idola kanak-kanak dan remaja, menjadi igauan anak-anak gadis dan yang tidak gadis, menjadi mimpi ngeri kepada pertahanan lawan, menjadikan suami-suami wanita cantik tak senang duduk, menjadikan Posh tak cukup duit akibat nak jaga kecantikan menjadikan LA Galaxy berfikir dua kali nak jual atau tidak kepada Milan, menjadikan income Real Madrid naik mendadak musim 2007, itulah David Beckham dengan pendapatan $50 juta.

6.

Johnny Deep - Si lanun kacak ini menjadi popular setelah membintangi siri Pirates kegemaran ramai itu. Dengan memperolehi $72 juta menjadikan Johnny Deep turut tersenarai dalam 10 selebriti paling berpengaruh. Cayalah bro.

7.

Jay-Z - Hensemkah beliau? Namun itu bukanlah persoalannya. Yang jadi persoalannya ialah beliau juga tersenarai dalam 10 list ini kerana apa? Kerana beliau juga kaya. Beliau juga ialah suami kepada Knowles dengan pendapatan $80 juta. Pada April lalu beliau menandatangani kontrak $150 juta untuk 10 tahun bagi rakaman lagu, penjenamaan dan juga road tour bersama Live Nation. Banyak duit sungguh mamat ni.

8.

The Police - Mereka bukanlah anggota polis Bukit Aman ataupun polis New York jauh sekali polis trafik yang menjaga lalulintas tetapi mereka ialah kumpulan rock era 1970an lalu dan masih berpengaruh hingga kini. Kembali aktif tahun 2007 dan membuat road tour dimana mereka memperolehi jualan tiket sebanyak $200 juta!!

9.

J.K Rowling - Mungkin ramai yang tak berapa kenal kepada gadis ini. Untuk pengetahuan semua beliau adalah merupakan penulis buku yang paling digilai seluruh dunia, Harry Porter. Buku ni telah terjual sebanyak 375 juta naskah sehingga kini. Pendapatan dari royalti Harry Porter ini menjadikan beliau antara wanita terkaya dunia dengan $300 juta sahaja berbanding saya RM300!!

10.

Brad Pitt - Adakah kerana kekayaan atau kehenseman beliau yang menjadikan beliau turut tersenarai dalam top ten list ini. Namun apa-apa pun mamat ni memang kaya ditambah pula mendapat isteri yang cantik si Jolie tu. Anggaran pendapatan beliau adalah sebanyak $20 juta.

8 Comments:

angga said...

nice info neh,....semangat.

faris ! said...

nice info
yeadhi

Anonim said...

ahh bahasanya , alay ... malaysia !!!
geuleuh anjis...
anti-malay !!!!!
kalo lain kali di ubah dulu lah ke bahasa INDONESIA asli yap bro !!!!!!

Anonim said...

basa naon eta teh??
meni gararetek,,,

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Anonim said...

Rent a limousine. Propose to her in the limo thomas sabo shop
on the way to or from your special evening. thomas sabo anhänger günstig
Be sure to bring champagne or sparkling thomas sabo engelsflügel
cider to celebrate.Rent your favorite romantic movie. Make it special with homemade popcorn and her favorite movie treat. thomas sabo schmuck
Tell her you want your own happy ending by thomas sabo
proposing as the credits roll at the end.Give her three roses: angebote thomas sabo armbänder
Tell her one represents the past, one represents the present kette thomas sabo
and the last one (with the ring tied to it) represents the future. thomas sabo schmuck günstig
It is estimated that 110 million roses will be angebote thomas sabo ohrschmuck
sold for Valentine’s Day so be sure to order your angebote thomas sabo
roses early for the prettiest petals.

Anonim said...

For instance a watering hole, moncler actively playing golf lingerie is definitely an gain within the vital supplies that you can check out before playing. moncler Boutique Moreover, golf apparel is literally more than purely essential because of fixture. moncler pas cher In general, but also the squad banner of his fashion statement. That may use them in and around for professional parties more than a amazing trouser to mean the beautyEven as a result of sport, people can continue to showcase most of the inspiration inside manner. moncler prix It's been for a while personally seen as well as the established about quite a few events along with activities. moncler soldes An ideal back into playing golf, football, cycling, and etc- clothing fashion could be as well as and fit you. moncler paris However golfs creation at present promises confusions and therefore bickering perhaps customers, golf dresses, most certainly was piece of their records. As all other physical activities, moncler polo the entire recognized past with golfs origins shows of which anyone what individual wishes the sport of golf is required to clothing specialised gowns. moncler veste One that can simply effectively reveal to in which -the poker player is without question from the well-to-do group.For sure, moncler doudoune that dress wear with play golf obtain just exactly strengthened the assumption that this sport was probably more particularly came up with towards successful folks. Golfing dresses can be utterly pricy. moncler homme Then again, when using the many models and also makers sprouting wherever, is just the game often as rspectable just as ahead of?Even though broad strategy towards playing may be attached with a great deal in the course of the country's the historical past, it is very rather unjust so that it will assess one thing outside of your dog's gown code.

Anonim said...

kurang 1 kayanya deh...MICHAEL JORDAN....ng perlu disebutin kan alasannya

Poskan Komentar